Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация
Меню

Блог

Как и кога да запазим сватбен видеооператор

Организация на сватба | Етапи | 27 Август 2019

Решили сте - ще си направим ЯКА СВАТБА. Ще поканим много приятели и роднини. Ще се забавляваме, ще танцуваме, ще пеем и ще щуреем ! Супер !
Я да видим какво трябва - хапване, пийване, DJ, организатор на сватбата, сватбена украса и ще накараме Стойчо да си вземе фотоапарата да ни направи няколко снимки - нали и без това не танцува, вместо да седи само на масата...
Не, така няма да стане. Ще имате снимки и видео, но ще липсват много от важните моменти на сватбата, защото Стойчо все пак е гост. Качеството и художествената стилистика е отделна тема.
Така, както ангажирате професионалисти за организация и провеждане на сватбения ден, така трябва да си вземете и сватбен фотограф и сватбен видеооператор. Те ще бъдат ангажирани да заснемат вашия празник и да запечатат всички красиви и незабравими моменти, към които ще Ви се иска да се връщате отново и отново.
Как е добре да процедирате при избора на видеограф за вашата сватба. Разгледайте в интернет сайтовете, които предлагат сватбено видеозаснемане. Всеки уважаващ себе си сватбен видеограф си има интернет сайт, в който представя сватбените си филми. Вижте първо дали Ви допада стилът, начина на заснемане, динамиката на кадрите и цветовото предаване. След това попълнете формата за контакт и поискайте индивидуална оферта. Задължително е да направите среща, дори и виртуална в платформите в интернет за връзка. Поговорете с видеооператора за основните моменти в сватбения ден и споделете вашите виждания и изисквания към него. Уточнете часа на начало и край на заснемането ( приблизително ), броя видеооператори, продължителността на готовия сватбен филм и трейлър и как ще си получите готовия материал. Попитйте за извънрени часове заснемане ( overtime ). предлага ли заснемане на кадри на сватбта с дрон ?
И не губете време. Добрите видеооператори се запазват 7-8 месеца дори понякога и година по-рано от датата на сватбата.


Как и кога да запазим сватбен видеооператор